БГНЕС Проф. Андрей Чорбанов от Има такъв народ  представи от парламентарната

...
БГНЕС
Проф. Андрей Чорбанов от Има такъв народ  представи от парламентарната
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов: Заповедта на ректора на МУ-Пловдив е дискриминационна и унизителна

 БГНЕС Проф. Андрей Чорбанов от " ИТН "   показа от парламентарната естрада декларация от групата на Има Такъв Народ и прикани здравния министър  да анулира ограниченията. Чорбанов разяснява и заповедта на ректора МУ-Пловдив,. Ето и цялото послание на проф. Чорбанов.

Последната заповед на министър Кацаров, която съдържа поощрителни насоки даде опция на доста ведомствени и административни ръководители да подхващат персонални ограничения, основани на заповедта на министъра. Става дума както за организирането на държавни структури, само че и на държавни организации. Изключително притеснителна е заповедтта на ректора на Медицинския университет в Пловдив, оказваща дискриминационни условия във връзка с студенти със здравен документ за ковид, по отношение на такива без подобен.

Това ще докара до извънредно неприятни условия за осъществяване на образователния развой за втората група спрямо техните сътрудници, обезпечили си под някаква форма нужния документ.

Това ще се отрази пагубно на уменията и познанията на бъдещите лекари, фармацевти и стоматолози. Нещо повече, чуват се хрумвания от сходен темперамент и други университети да слагат под унизителни условия студенти, признати при равноправни условия и плащащи същите такси. Непрекъснато получаваме сигнали и митинги от студенти, оказващи се в дискриминираната група. Не по-малко притеснителни са информациите, касаещи рекомендациите на здравните управляващи за ограниченията в учебните заведения.

Обявени бяха и няколко открити писма от училищен колективи и родители, които стачкуваха против носенето на маски от дребните деца, както и против открит и пряк напън за силово имунизиране на хора прекарали болестта.

Обръщам се към здравния министър с откровена молба. Г-н министър, апелирам отменете заповедта, даваща съображение на редица ръководители да вършат тълкования на противоепидемичните ограничения. И ще завърша със поговорка популяризирана през последните дни.

Когато се касае за ограничението на придвижване на заболели хора, евентуални разпространители на болестта, това се назовава карантина. Когато бъдат ограничавани правата на здрави, дейни хора, без никакви показания, само че с подозрителната презумпцуия за вероятно заразоносителство, това се назовава робия, приключи декларацията проф. Чорбанов от Има Такъв Народ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР